پنجشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۲:۵۰
۰ نفر

برخی از افراد تصور می‌کنند شیرهای مدت‌دار یا به اصطلاح شیرهای فرادما به دلیل مدت زمان طولانی انقضا و امکان نگهداری در بیرون از یخچال، دارای نگهدارنده هستند، اما باید دید این باور تا چه حد از نظر علمی درست است.

milk - شیر گیاهی - لبنیات

به گزارش همشهری آنلاین، بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، برخی از افراد تصور می‌کنند شیرهای مدت‌دار یا به اصطلاح شیرهای فرادما به دلیل مدت زمان طولانی انقضا و امکان نگهداری در بیرون از یخچال، دارای نگهدارنده هستند، اما این تصور غلطی است؛ چرا که هیچ ماده نگهدارنده‌ای در شیر مدت‌دار نیست و نوع فرآیندی که در فرآوری و بسته‌بندی شیر فرادما طی می‌شود، دلیل بالا بودن ماندگاری شیر است.

باید توجه کرد که شیر فرادما از طریق حرارت بالای ۱۳۵ درجه سانتیگراد در کمتر از چند دقیقه استرلیزه می‌شود. به همین دلیل کلیه میکروب‌های موجود در شیر به سرعت از بین می‌روند.

از سوی دیگر این گونه شیرها در بسته‌های تتراپک (بسته بندی‌های چهارلایه) بسته‌بندی می‌شوند. این بسته‌بندی‌ها باعث می‌شوند تا هیچگونه میکروبی نتواند به راحتی وارد شیر شود. همین موضوع هم دلیل اصلی قرار گرفتن شیرهای فرادما در خارج از یخچال است؛ چرا که هیچگونه عامل مخربی در داخل شیر وجود ندارد.

کد خبر 675970

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 3
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۳:۰۱ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۲
    2 0
    شیری که تاریخ انقضا آن گذشته باشد یا در شرایط خوبی نگهداریی نشده باشد حتما اول باید جوشانده شود و اگر نبرید استفاده شود. هر ساله تعدادی به علت رعایت نکردن همین دستورالعمل ساده بر اثر مصرف شیر آلوده مثل ازدیاد قارچ سمی آفلاتوکسین در شیر جان خود را از دست میدهند